ماسک زردچوبه و عسل؛ ۹ خاصیت طلایی آن برای پوست!

ماسک زردچوبه و عسل؛ ۹ خاصیت طلایی آن برای پوست!

فهرست مطالب

مضرات گرده گل ممکن است برای افرادی که دچار حساسیت به محصولات زنبورعسل هستند خطرناک باشد. در این مقاله به بررسی عوارض جانبی گرده گل که ممکن است برای برخی از افراد اتفاق بیفتد اشاره کنیم. گرده گل برای افراد معمولی هیچ گونه حساسیتی تولید نمی کند، ولی افراد دارای آلرژیک، نسبت به گرده و ترکیبات جانبی آن حساسیت دارند.

حساسیت به گرده نظیر تب یونجه، معمولا هنگامی رخ می دهد که ریزدانه های گرده در هوا پخش شده باشند؛ مصرف گرده به صورت خوراکی حساسیت چندانی تولید نمی کند و حساسیت زایی آن مشابه سایر غذاها است. یکی از مواردی که به عسل و گرده از راه خوراکی حساسیت داشت، خانم ۳۴ ساله ای در اسپانیا بود که در این فرد واکنش آنافیلاکتیک شدیدی با تغذیه از گرده زنبورعسل مشاهده شد. براساس تحقیقی در سال ۲۰۰۸ در روسیه، میزان آلرژی تغذیه ای روی ۸۹۱ انسان معمولی (بدون آلرژی)، حدود ۱/۴۵ درصد گزارش شد.

1. بررسی گرده گل

گرده گل که به آن دانه های گرده نیز گفته می شود و معمولاً توسط زنبورهای عسل به کندو منتقل می شود و این دانه ها از نظر شکل و رنگ متفاوتند و فواید زیادی دارند؛ زیرا حاوی عناصر غذایی بسیاری هستند. همچنین دانه های گرده حاوی 30٪ کربوهیدرات قابل هضم، 26٪ قند، 23٪ پروتئین، 5٪ چربی، 2٪ فلاونوئید و 1.6٪ مواد معدنی مانند؛ کلسیم، فسفر، سدیم، منیزیم، پتاسیم، آهن، مس، روی، سلنیوم و سیلیسیم و 0.6٪ ویتامین، به ویژه ویتامین های A ،E ،D و B می باشد.

درست است که گرده دارای خواص زیادی برای شما می باشد اما باید به این نکته دقت کنید که مصرف زیاد آن در افراد مشکلاتی ایجاد می کند و حتی دوز کم آن هم در افرادی که دچار حساسیت هستند آسیب های زیادی وارد می کند. درباره مضرات گرده گل میتوان گفت گاهی اوقات ممکن است آسیب های به برخی افراد وارد شود. آلرژی، که رایج ترین آسیب است و علائم زیادی ایجاد می کند.

مانند خارش، تورم یا تنگی نفس و هنگامی که این علائم ظاهر شد، باید مصرف گرده گل را متوقف کنید و بلافاصله به دنبال مراقبت های پزشکی بروید. بنابراین هنگام استفاده از برخی داروها یا مکمل های گیاهی، باید قبل از مصرف این مکمل ها با پزشک خود مشورت کنید.

حدود ۱۰ تا ۲۵% از افراد جامعه، به تب یونجه یا سایر حساسیت های مرتبط با ریز گرده های گیاهان مبتلا هستند. گزارش هایی از حساسیت تغذیه ای افراد به گرده های گیاهان خانواده “کمپوزیته” وجود دارد. از همین رو افرادی که به هر نوعی نسبت به ریز گرده های گیاهی حساسیت دارند نظیر مبتلایان به آسم یا تب یونجه بهتر است از مصرف گرده نیز خودداری نمایند. البته از گرده زنبورعسل برای حسایت زدایی افراد آلرژیک نظیر افراد مبتلا به تب یونجه نیز استفاده می شود.

2. ترکیبات سمی و محتویات آلوده در گرده

ترکیبات پیرولیزیدین آلکالوئید گزارش شده است که برای کبد سمی می باشد.با توجه به مضرات گرده گل این نوع گیاهان در مرکز و شمال اروپا، این نوع از گرده ها توسط زنبورعسل جمع آوری نمی شود ولی در جنوب اروپا، از دو نوع گونه جنس Echium توسط زنبورعسل، گرده بسیاری جمع آوری می شود. در سال 2010 کمپ و همکاران اثر آلکالوئید پیرولیزیدین را بر روی انسان بررسی کردند. این میزان در گرده جنس های

3. مقدار مناسب مصرف گرده گل

افراد پیش مشاور می‌آیند تا نتایج سریع‌تری بگیرند. مثلا کسی که می‌خواهد لاغر یا چاق شودخودش راه‌حل را می‌داند. کسی که می‌خواهد چاق شود باید غذاهای بیشتر، پرچرب و پرکالری بخورد و کالری کمتری مصرف کند و کسی که می‌خواهد لاغر شود باید برعکس آن عمل کند؛ ولی دلیل اینکه  افراد نزد یک پزشک خوب می‌روند این است که سریع‌تر به آن نتایج برسند و فکر می‌کنند آن پزشک شاید راه‌حلی دارد که بتوانند نتیجه را در مدت کوتاه‌تری ایجاد کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *